Algemene
vragen

Tarieven & prijsplafond

Algemene vragen

Via welke kanalen kan ik jullie bereiken?

Mocht u het antwoord op uw vraag niet op onze website kunnen vinden, neem dan contact op met onze klantenservice.

Je kunt een e-mail sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of op werkdagen bellen tussen 08.00 en 16.30 uur naar 0344 – 750 270.

Daarnaast zijn wij per project ook actief via Facebook met een besloten pagina. De link en het wachtwoord kunt u per e-mail opvragen. 

Wij streven ernaar u binnen twee werkdagen een eerste antwoord te geven. In drukkere periodes kan deze termijn langer zijn.

Hoe kan ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

U kunt uw voorschotbedrag altijd aanpassen. Dit kan op twee manieren: door een e-mail te sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of door te bellen naar 0344 – 750 270.

Wij willen u er wel op wijzen dat het verlagen van het voorschotbedrag op eigen risico is. De jaarnota kan door verlaging van het voorschotbedrag hoger uitvallen dan u gewend bent.

Hoe kan ik mijn contactgegevens aanpassen?

U kan uw contactgegevens altijd wijzigen. Dit kan u op twee manieren doen: door een e-mail te sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of te bellen naar 0344 – 750 270.

Er zal ook een functie beschikbaar komen in het klantportaal om zelf uw gegevens te wijzigen. Wanneer deze beschikbaar komt ontvangt u van ons een bericht. 

Hoe weet ik wat mijn verbruik is?

Via ons klantportaal op mijn.duurzaamopgewekt.nl kun u uw energieverbruik inzien. Daarnaast heeft u hier inzicht in uw facturen, kunt u uw voorschotbedrag aanpassen en ziet u met welke gegevens u bij ons in het systeem staat. U kunt gemakkelijk een account aanmaken met uw klantnummer en postcode. Een uitgebreide beschrijving over het klantportaal vindt u hier: https://paleiskwartier.duurzaamopgewekt.nl/downloads/

Hoe regel ik mijn verhuizing?

Mocht u gaan verhuizen dan moet u zich afmelden door het verhuisformulier in te vullen.

Om uw uithuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u ook de nieuwe bewoners erop te attenderen dat zij zich bij Duurzaam Opgewekt moeten aanmelden via: mijn.duurzaamopgewekt.nl. 

Hoe kan ik mij aanmelden als nieuwe klant?

Mocht u gaan verhuizen naar een woning het Paleiskwartier Noord, dan moet u zich aanmelden bij Duurzaam Opgewekt als klant. Deze woningen zitten namelijk aangesloten op een collectief energiesysteem. U kunt zich gemakkelijk aanmelden op mijn.duurzaamopgewekt.nl. 

Hoe kan ik een klacht indienen?

Wij proberen iedere dag opnieuw ons werk zo goed mogelijk te doen, waarbij we streven naar een zeer hoge klanttevredenheid. Toch kan het gebeuren dat u ergens ontevreden over bent. Voor die gevallen hebben wij een klachtenprocedure. U kunt uw klacht indienen op twee manieren: per e-mail via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of per brief naar De Elzenhof 7e, 4191PA Geldermalsen.

Vermeld in uw brief duidelijk dat het om een klacht gaat en wat de klacht betreft, zodat wij die goed kunnen registreren in ons klachtenregister. 

Duurzaam Opgewekt levert de service onder de condities van de Warmtewet. Mocht er iets met jouw bedrijf om wat voor reden dan ook de dienstverlening niet zelfstandig kunnen garanderen, dan neemt een ander leverancier de dienstverlening over?

Het collectieve systeem valt onder de Warmtewet. Indien wij als Duurzaam Opgewekt niet meer aan onze verplichtingen kunnen voldoen, zal er door de Minister een opvolger worden aangewezen om zo de continuïteit naar de bewoners te waarborgen.

Administratieve vragen

Kan ik mijn factuur ook per mail/post ontvangen?

Wij sturen maandelijks uw factuur per e-mail. Dat scheelt papier en is wel zo duurzaam! Wilt u toch uw factuur per post ontvangen? Dat kan, geef dat aan ons door en wij zetten het voor u om. Let er wel op dat wij hier een extra vergoeding voor doorberekenen.

 
 
Welke betalingsmogelijkheden heb ik?

Standaard betaalt u maandelijks uw factuur per automatisch incasso. Het bedrag wordt dan rond de 27e van de maand van uw rekening afgeschreven. Wilt u liever per overschrijving betalen, stuur dan een e-mail naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl. U ontvangt halverwege de maand van ons de factuur, die u dan vóór het einde van de maand betaald moet hebben. Hiervoor rekenen wij wel extra administratiekosten, omdat wij er simpelweg ook extra werk mee hebben.

Mijn maandelijkse incassering is mislukt. Incasseren jullie nog een keer of dien ik het bedrag zelf over te maken?

Mocht de eerste incassopoging op de 26e van de maand, om welke reden dan ook, niet gelukt zijn dan proberen we dit de 1e van de volgende maand opnieuw. Mocht deze incasso onverhoopt ook niet lukken dan volgt er een 2e poging rond de 15e van de volgende maand. Mocht dit niet lukken dan nemen wij contact met u op om samen te kijken hoe de incasso wel goed kan verlopen.

Hoe kan ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

U kunt uw voorschotbedrag altijd aanpassen. Dit kan op twee manieren: door een e-mail te sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of door het aan te passen in het klantportaal.

Wij willen u er wel op wijzen dat het verlagen van het voorschotbedrag op eigen risico is. De jaarnota kan door verlaging van het voorschotbedrag hoger uitvallen dan u gewend bent.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer/IBAN nummer wijzigen?

U kunt een ander rekeningnummer doorgeven door (opnieuw) het machtigingsformulier in te vullen en naar ons te mailen of per post toe te sturen. Het machtigingsformulier kunt u hier vinden. 

Naar welk rekeningnummer/IBAN nummer kan ik mijn maandelijkse termijn of jaarnota overmaken?

Alle informatie betreffende ons rekeningnummer/IBAN nummer en tenaamstelling kan je terugvinden op de desbetreffende factuur of jaarnota.

Wanneer kan ik mijn jaarnota verwachten?

Duurzaam Opgewekt maakt de jaarnota’s vanaf het moment dat u een contract met ons bent aangegaan of vanaf het moment dat er een nieuwe (slimme) meter is geplaatst. Bijvoorbeeld: uw meter is in december vervangen, dan ontvangt u de jaarafrekening in januari. Of, bent u in maart in het Paleiskwartier komen wonen, dan loopt uw contract van maart tot maart en ontvangt u uw jaarafrekening in april.

Wij maken jaarafrekeningen niet in een specifieke volgorde. Heeft u vragen over uw jaarafrekening? Dan kunt u deze stellen via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl

Op basis waarvan wordt de jaarnota gemaakt?

Jaarlijks maken wij een jaarnota over het afgelopen jaar. In de jaarnota wordt gekeken naar de verhouding tussen uw daadwerkelijke verbruik en de voorschotbedragen die u hebt betaald. Mocht blijken dat u meer hebt betaald dan u daadwerkelijk hebt verbruikt, dan krijgt u dit verschil terug. Mocht blijken dat u meer hebt verbruikt dan dat u betaald hebt, dan moet u het verschil alsnog betalen. Op de jaarnota wordt ook altijd een nieuw voorschotbedrag berekend. Mocht u dit voorschotbedrag willen wijzigen, dan kan u dit doen door contact op te nemen met onze klantenservice via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of telefonisch op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur via 0344 – 750 270.

Technische vragen

Waar kan ik een storing melden?

U kunt storingen 24 uur per dag melden via ons storingsnummer 085 – 400 4040. Wanneer dit nummer niet bereikbaar is, kunt u ook bellen naar 0344 – 750 270. Geef hierbij duidelijk aan dat het om een storing gaat. Mocht de installatie een storingscode aangeven, geef deze dan ook aan ons door. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze Storingspagina.

Hoe lees ik mijn meterstanden uit?

De meterstand van de warmte wordt weergegeven op een digitale meter op de afleverset die meestal in de meterkast of berghok is geplaatst. Deze meterstand wordt veelal weergegeven in GJ.

Heeft u ook warm tapwater en/of koud drinkwater van Duurzaam Opgewekt? Dan zit de watermeter vlakbij de warmtemeter, deze waarde wordt aangegeven in m

Een handleiding van de meter vindt u op de Download & Informatiepagina

Wat te doen bij stankoverlast?

Afvoeren die droog komen te staan en zijn aangesloten naar de riolering, kunnen voor stankoverlast zorgen. Denk aan afvoerputjes, gootstenen of de afvoer van uw afleverset. De oorzaak zit waarschijnlijk in de zwanenhals (of sifon) die droog staat.

 

Vul deze met een halve liter water en daarna een half kopje (sla)olie. De olie zorgt ervoor dat het water niet meer kan verdampen.

Lost dit de stank niet op? Neem dan contact met ons op via 0344 – 750 270. Let op; de binnen riolering is eigendom van de verhuurder of eigenaar van de woning, hier kunnen kosten voor worden gerekend.

Ik heb mijn thermostaat op 21 graden ingesteld, maar het is 20 graden in mijn woning. Hoe kan dat?

Heeft uw woning vloerverwarming en heeft u de thermostaat een aantal uren geleden hoger gezet? Dan duur het even voordat het wat warmer wordt. Vloerverwarming warmt namelijk langzamer op dan traditionele radiatoren met een cv-installatie.

Wordt het na een halve dag nog steeds niet warmer? Zet de thermostaat dan eens op 25 graden en bekijk of het na een dag warmer is geworden. Het kan zijn dat de thermostaat niet de juiste ruimtetemperatuur aangeeft.

Wordt het daarna nog niet warm in uw woning? Meld uw storing dan via 085 – 400 4040.

Kan ik mijn thermostaat vervangen voor een slimme thermostaat?

De thermostaat in de woning kun je zelf vervangen of door een installateur. In principe kunt u iedere thermostaat toepassen die beschikt over een aan/uit functie. Een zogenoemde opentherm thermostaat kan niet in de woning worden geplaatst. 

Of de thermostaat makkelijk zelf te plaatsen is, kunnen wij helaas niet voor u inschatten, omdat iedere woning anders is. Ook kan het zijn dat u toestemming moet vragen aan uw verhuurder (in het geval van een huurwoning).

Ik heb vloerverwarming in mijn woning. Hoe kan ik de thermostaat het beste instellen?

Vloerverwarming werkt het beste als deze op een constante temperatuur staat. Wanneer u de temperatuur verhoogt of verlaagt duurt het minstens vier uur voordat dit voelbaar is. Vloerverwarming warmt namelijk langzamer op dan traditionele radiatoren met een cv-installatie.

Wilt u de verwarming ’s avonds lager instellen? Zorg dan voor een verschil van maximaal één graad (hooguit twee) tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit gaat het beste met een klokthermostaat die goed in te stellen is, zodat die in de ochtend op tijd weer begint met verwarmen.

Tip!
Wist u dat het minder energie kost om je verwarming op een constante temperatuur te houden? Wanneer u de verwarming ’s avonds helemaal terugdraait kost het meer energie om ’s ochtends op te starten, dan wanneer u de temperatuur nagenoeg gelijk laat. Bovendien duurt het dan ook weer langer voordat het warm is.

Ik wil mijn radiatoren vervangen. Met welke druk moet ik rekening houden?

Onze installatie levert maximaal 5,5 bar. Echter kunnen wij geen garantie geven dat de druk nooit boven deze waarde komt. Standaard radiatoren kunnen een werkdruk aan van 10 bar en zijn daarmee zeker geschikt om aan te sluiten.

Vragen over tarieven & prijsplafond

Per wanneer ga ik het nieuwe tarief betalen?

De nieuwe tarieven gaan in per 1 januari 2023 en zijn vastgelegd voor 1 jaar. Deze periode is wettelijk bepaald.

Wanneer wijzigen mijn warmtetarieven?

Warmtetarieven veranderen altijd per 1 januari en worden voor één jaar bepaald. Deze periode is wettelijk bepaald. 

Wat zijn de nieuwe tarieven voor alle vaste kosten (vastrecht, meettarief en huur afleverset)?

De vaste tarieven (vastrecht, meettarief en huur afleverset) voor 2023 vindt u op het tarievenblad. Het tarievenblad vindt u terug op het klantportaal en ontvangt u altijd in januari eenmalig per e-mail. 

Waar vind ik het tarievenblad?

Het tarievenblad vindt u op het klantportaal. Via mijn.duurzaamopgewekt.nl kunt u inloggen op uw klantportaal. Wanneer u bent ingelogd, ga dan naar ‘Mijn gegevens’. U vindt het tarievenblad onder ‘Mijn bestanden’ of door te klikken op ‘Mijn contracten’. 

Waarom maakt Duurzaam Opgewekt de tarieven later bekend dan andere bedrijven?

De maximale warmtetarieven voor 2023 zijn op 9 december bekend gemaakt door de ACM. Aan de hand van deze tarieven bepalen wij de onze. Hiervoor maken wij altijd een goede berekening, omdat wij onze klanten altijd minder dan het maximale tarief willen rekenen. Daarnaast hebben we een nieuwe administratieve uitdaging: het prijsplafond. Deze zorgt ervoor dat wij achter de schermen wat extra zaken administratief moeten regelen.

Hoe worden nieuwe tarieven bepaald?

Onze warmtetarieven zijn gekoppeld aan wettelijke maximumtarieven, die jaarlijks worden bepaald door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dit is vastgelegd in de warmtewet. Meer informatie over het bepalen van warmtetarieven leest u hier: https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/energie/afnemers-van-energie/warmte-informatie-voor-zakelijke-afnemers/hoe-stelt-acm-warmtetarieven-vast

Kan ik mijn tarief vastzetten?

Nee, u kunt uw tarief niet vastzetten bij Duurzaam Opgewekt. Er geldt een vast tarief per jaar. Ook als de gasprijs stijgt of daalt, blijft het warmtetarief hetzelfde. De maximumtarieven stelt de ACM vast. 

Hoe werkt het prijsplafond voor warmte?

Afgelopen half jaar heeft de overheid de btw op energie verlaagd van 21% naar 9%. Deze steunmaatregel eindigt op 1 januari 2023. De btw zal dan weer 21% zijn.

Wel is er een energieplafond als nieuwe maatregel. Dit betekent dat huishoudens die méér verbruiken dan de gebruiksgrens van 37GJ (gigajoul) van het energieplafond, een hoger tarief betalen per GJ.

Het overgrote deel van de huishoudens (70 tot 80%) gebruikt minder dan 37GJ per jaar. Dat staat gelijk aan 1.200 kuub gas.

De slimme meter in uw woning houdt bij hoeveel warmte u verbruikt. Uw verbruik kunt u inzien via het klantportaal. 

Meer informatie over het prijsplafond voor warmte kunt u hier nalezen: https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-stelt-maximumtarief-warmte-vast-en-houdt-daarbij-rekening-met-prijsplafond